top of page
Nostalgia-Garden-of-Eden-John-Nieland-20

NOSTALGIA

Warnars & Warnars - Naarden Vesting

December 2014 - Januari 2015

Expositie ‘NOSTALGIA’ liep van zondag 21 december 2014 t/m 20 januari 2015 bij Kunsthandel Warnars & Warnars, Marktstraat 29 in Naarden Vesting.


Brothers and Sisters, let us share

De opening was op de kortste dag van het jaar. In een tijd waarin iedereen bezig is met feest vieren probeert maatschappelijk betrokken kunstenaar John Nieland mensen bewust te maken van hoe we met elkaar en onze omgeving omgaan.

Bekijk hier de video

Zijn schilderijen vertellen elk een verhaal, symbolische boodschappen die tot nadenken aanzetten. Een terugblik naar het verleden, een voorspellende blik naar de toekomst.


“We leven vaak in het verleden, maar zouden juist in het nu moeten zijn. Laat het verleden een les zijn, kennis is macht. Wat kunnen we nu doen om oorlogen en natuurrampen te voorkomen. Het is tijd om samen een vuist te maken tegen de gevestigde orde,” vertelt Nieland.

Onder de naam ‘Nostalgia’ exposeert Nieland onder andere de volgende titels: Boys Dream, Garden of Eden, Evolution of humanity, Brothers and Sisters, let us share, Consuming Life, Spiritual Woman of the past, Zondvloed, Use your head, The Prophecy en Vogelvrij.

bottom of page