top of page
Sungod expo Antwerpen 2015.jpg

SUNGOD

Divani - Antwerpen 

April 2015

Van 1 t/m 30 april expositie ‘SUNGOD’ bij Divani in Antwerpen.

Sungod (Zonnegod of godin) is de zon die als een God wordt vereerd. In verschillende culturen in de geschiedenis waaronder het Oude Egypte, de Kelten, Germanen en Azteken stond de zon al centraal. De zon is de bron van al het leven op aarde. Alle nieuwe creaties ontstaan in het licht van de zon.


Het thema Sungod is gekozen omdat de zon warmte en vreugde brengt. De zon wordt gezien als lichtbrenger, heler en kompas. De zon is de belangrijkste warmtebron op aarde. Naast warmte en licht heeft de zon ook een helende kracht. Verlangen wij niet allemaal naar zonneschijn? De verkwikkende warmte voelt goed op de huid. Het lichaam krijgt weer kracht in de zon, de menselijke batterij wordt door de zon opgeladen.

De zon geeft ook richting. Doordat de zon opkomt in het oosten en weer onder in het westen kun je bepalen welke kant je op wil gaan. De lichte kleuren en symbolen die in alle werken terug komen geven ook richting aan. Ze zetten aan tot denken buiten de kaders en helpen de gedachten om te buigen en nieuwe of andere mogelijkheden te zien.

Expositie SUNGOD is feestelijk geopend op donderdag 2 april, de expositie is nog tot en met 30 april 2015 te bezoeken bij Divani in Antwerpen.

Opening night SUNGOD

Bekijk hier de video


bottom of page