top of page

HOMMAGE AAN LUCEBERT

Warnars & Warnars - Naarden Vesting

September - November 2014

Tijdens het festival ‘Uit de Kunst’ op zaterdag 6 september 2014 staat het vestingstadje Naarden in het teken van de veelzijdige dichter en schilder Lucebert. Verschillende galeries besteden hier aandacht aan en het Vestingmuseum opent een expositie gewijd aan Lucebert. John Nieland is gevraagd tijdens dit festival een hommage te brengen aan Lucebert in de vorm van een expositie van werken in zijn geest.


De expositie bestaat uit verschillende schilderijen waarbij Nieland zich heeft laten inspireren door het multitalent Lucebert. Naast schilderijen zijn er ook teksten van Nieland’s hand te lezen.


John Nieland: “Mijn schilderijen zijn nooit een kopie van werken van anderen, ieder werk is uniek. De afbeeldingen ontwikkelen zich in een soort roes, in mijn onderbewustzijn. Mijn kunst ontstaat uit gebeurtenissen uit verleden, heden en toekomst. Verf is het gereedschap waarmee ik creëer. Voor mij is schilderen een intense beleving, door op het juiste moment te stoppen leg ik de beleving van het moment vast. Via mijn creaties probeer ik een persoonlijke boodschap over te brengen. Mijn figuren en kleurengebruik  kunnen een ingeslapen fantasie laten ontwaken. Ik wil mensen weer laten dromen.”

De expositie loopt vanaf zaterdag 6 september t/m 6 november bij Kunsthandel Warnars & Warnars, Marktstraat 29 in Naarden Vesting.

bottom of page