top of page
Sungod-Zon-de-bron-van-het-leven-John-Ni

'HET IS EEN KUNST OM KUNST TE VINDEN'

OPENING MOIREE ART GALLERY

November 2015

In ‘s-Graveland, tussen de buitenplaatsen opent zondag 21 juni Moiree Art Gallery haar deuren. Moiree Art Gallery is een nieuwe galerie gespecialiseerd in moderne en hedendaagse kunst. Het pand waarin de galerie gevestigd is ligt aan het Noordereinde 40a.

Het doel van Moiree Art Gallery is om nationale en internationale kunstenaars bij elkaar te brengen. Door samen te werken met galeries in binnen- en buitenland biedt Moiree Art Gallery artiesten van over de hele wereld een platform in het Gooi.

De collectie van Moiree Art Gallery bestaat uit opvallende, vernieuwende en originele moderne kunst waaronder schilderijen, beelden en tekeningen. Als uitgangspunt geldt telkens dat kunst voor iedereen toegankelijk moet zijn.

Wat Moiree Art Gallery bijzonder maakt is de persoonlijke aandacht die bezoekers van de galerie kunnen verwachten. Deskundige medewerkers geven uitleg over de kunstwerken maar luisteren ook naar hun klanten en naar wat ze zoeken. Kunst is meer dan een object. Kunst is niet alleen een boodschap van de kunstenaar, maar kunst wekt ook een emotie op bij de kunstliefhebber. Het is een kunst om kunst te vinden.

Tijdens de officiële opening op zondag 21 juni is werk te zien van twee Nederlandse kunstenaars.

John Nieland is kunstschilder en exposeert nu een aantal werken uit de expositie ‘Sungod’. “Mijn creaties ontwikkelen zich in een soort roes, in mijn onderbewustzijn. Mijn kunst ontstaat uit gebeurtenissen uit verleden, heden en toekomst. Ik laat de materie het werk doen en probeer via mijn schilderijen een persoonlijke boodschap over te brengen,” legt Nieland uit.

Ook zijn beelden van beeldhouwer Ben Jansen te zien. Jansen gebruikt ‘oermaterialen’ zoals ijzer voor zijn creaties. Hij streeft hierbij naar eenvoud. Het materiaal in combinatie met de vorm bepalen de schoonheid van het beeld. De verbeelding en fantasie van de kijker moet de rest doen.

Nieland-opent-Moiree-Artikel-Weekblad-Wijdemeren.png
bottom of page