top of page
Sungod-Levensloop-John-Nieland-2015.jpg

MOIREE ART GALLERY EXPOSEERT SUNGOD

juni 2015

Moiree Art Gallery is een nieuwe galerie gespecialiseerd in moderne kunst. Als openingsexpositie aan het begin van de zomer maakt expositie SUNGOD ook kennis met het Nederlandse publiek.

De opening van de galerie en deze expositie vindt plaats op zondag 21 juni 2015 aan het Noordereinde 40a te ‘s-Graveland.

SUNGOD

Sungod (Zonnegod of godin) is de zon die als een God wordt vereerd. In verschillende culturen in de geschiedenis waaronder het Oude Egypte, de Kelten, Germanen en Azteken stond de zon al centraal. De zon is de bron van al het leven op aarde. Alle nieuwe creaties ontstaan in het licht van de zon.

Het thema Sungod is gekozen omdat de zon warmte en vreugde brengt. De zon wordt gezien als lichtbrenger, heler en kompas. De zon is de belangrijkste warmtebron op aarde. Naast warmte en licht heeft de zon ook een helende kracht. Verlangen wij niet allemaal naar zonneschijn? De verkwikkende warmte voelt goed op de huid. Het lichaam krijgt weer kracht in de zon, de menselijke batterij wordt door de zon opgeladen.

De zon geeft ook richting. Doordat de zon opkomt in het oosten en weer onder in het westen kun je bepalen welke kant je op wil gaan. De lichte kleuren en symbolen die in alle werken terug komen geven ook richting aan. Ze zetten aan tot denken buiten de kaders en helpen de gedachten om te buigen en nieuwe of andere mogelijkheden te zien.

  >

bottom of page