top of page
Painting-Occupation-Oppression-Liberation-John-Nieland

NIELAND IN BEVRIJDINGSMUSEUM ZEELAND

september 2020

Als kunstenaar verbonden aan het project 'Slag om de Schelde' en geïnspireerd door de gebeurtenissen in Zeeland ten tijde van de Tweede Wereldoorlog, maakte Nieland een aantal krachtige werken.

Tijdens de filmpremière op 4 september van' Slag om de Schelde' in het bevrijdingsmuseum Zeeland is uit deze reeks het schilderij "Occupation-Oppression-Liberation Zeeland 1940-1945" voor het eerst tentoongesteld. 

Op de nu nog verder lege muur, zullen de overige werken, alsmede informatie over het gehele project binnenkort te zien zijn.

 

Het werk "Occupation-Oppression-Liberation Zeeland 1940-1945" zal permanent worden opgenomen in de collectie van het museum.

De aan dit project gelinkte documentaire 'vage herinneringen' zal spoedig opgepakt worden! Dit ook in samenwerking met het bevrijdingsmuseum.

De 5 korte films over 'Slag om de Schelde' worden de komende tijd onder meer vertoond bij het filmfestival Film by the Sea. Verder hebben de korte films op 8 november hun televisiepremière bij Omroep Zeeland.

                                             

bottom of page