top of page
John-Nieland-op-Ibiza

EXPOSITIE 'LOST ON THE ISLAND IBIZA' GROOT SUCCES

Oktober 2017

Vanaf zondag 22 oktober t/m 1 december exposeert John Nieland bij Diederiks Fine Art in Den Haag zijn spraakmakende collectie: ‘LOST ON THE ISLAND IBIZA’

 

Afgelopen zomer vertrok Nieland een paar maanden naar Ibiza, om met tal van inspirerende doeken terug te keren. Een eigenzinnige collectie, waarbij niet alleen de reis naar Ibiza, maar ook John’s innerlijke reis van zijn kleurrijke doeken af spat. 

John Nieland liet zich inspireren door Ibiza. “Het is een eiland dat aan rekt, verbindt, afstoot en verleidt. Ik was op mezelf teruggeworpen, leefde primitief in een tentje en ondanks dat ik veel mensen om me heen had, voelde ik mij soms best eenzaam, LOST. Maar het is zeker niet depressief wat ik maak. Integendeel. Eerder sterk expressief.  Mijn schilderijen vertellen een verhaal.”

Ds. Donkersloot opende de expositie op eigen wijze en ging vooral in op het verhaal van John en zijn werk. John vertelde over de magie van Ibiza, en hoe hij tot deze unieke collectie is gekomen.  De expositie werd afgesloten met een bijzonder muzikaal optreden. Het programma werd afgesloten door de op Ibiza wonende Ian McDonald (o.a. ex gitarist Gary Moore, Sting en Elton John) en Andy Shillito (ex tourmanager Florence & the Machine) die met hun ‘hippie tunes’ de officiële opening van een swingende vleug Ibiza voorzagen.

 

Video 'Lost on the Island Ibiza'

Schilderijen 'Lost on the Island Ibiza'

(Foto’s: Evalien Weterings​ / Artwork Issuu: Rik Balder​, Studio RedLab)
 

bottom of page