top of page

LOST ON THE ISLAND IBIZA

Oktober 2017

Vanaf zondag 22 oktober t/m 1 december exposeert Nieland zijn exclusieve werken bij Diederiks Fine Art in Den Haag, met de veelbelovende verkoopexpositie  ‘LOST ON THE ISLAND IBIZA’.

Tijdens deze bijzondere expositie neemt kunstschilder John Nieland je mee op een reis vol tegenstellingen. 

 

Na een aantal maanden op Ibiza, keert Nieland terug met een eigenzinnige collectie, waarbij niet alleen de reis naar Ibiza, maar ook John’s innerlijke reis van zijn kleurrijke doeken af spat.

Nieland: “Het is een eiland dat aantrekt, verbindt, afstoot en verleidt. Ik was benieuwd of ik daar in totale euforie zou komen of toch wel LOST zou rondlopen. Ik was op mezelf teruggeworpen, leefde primitief in een tentje en ondanks dat ik veel mensen om me heen had, voelde ik mij soms best eenzaam. Maar het is zeker geen depressief werk wat ik maak. Integendeel. Eerder sterk expressief”. 

Nielands kijk op de wereld wordt vooral bepaald door boodschappen uit het heden en verleden. Dit zie je terug in zijn werk. “Ik schilder wat ik binnen krijg. Dat kan melancholie zijn, blijdschap, of beiden. Alles heeft twee kanten. Die laat ik beiden zien. Droefheid en blijdschap zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zelf balanceer ik iedere dag op deze grens tussen vreugde en weemoed. Dat vertaal ik naar mijn werk, en dat is wat mensen raakt”.

bottom of page