top of page

Expositie John Nieland 'als een stille rode draad'
bij Warnars & Warnars Naarden Vesting

l'Espoir à l'horizon

l'Espoir à l'horizon - oliewerk op papier - 50 x 60 cm 

John Nieland - expressionistisch kunstschilder gerelateerd aan de stijl van CoBrA - exposeert van 16 september t/m 16 oktober 2022 met 'als een stille rode draad' bij Warnars & Warnars Art Dealers in Naarden Vesting. 

 

Voor deze expositie heeft Nieland een selectie samengesteld van olie-werken op doek en een serie werken op papier over woordeloze connecties en onzichtbare verbindingen, niet gebonden aan tijd, plaats of omstandigheden. 

 

Daar waar de wereld stil stond, sloop het leven voort en regen indrukwekkende gebeurtenissen in het leven van Nieland zich als een rode draad aaneen. Het verlies van zijn moeder, de zorg voor zijn verslagen vader en een liefde op afstand veroorzaakten turbulente emoties en nieuwe inzichten. In zichzelf gekeerd schilderde Nieland verder, kregen werken een diepere gelaagdheid en betekenis, geïnspireerd door het manifest en gedachtegoed van de CoBrA beweging. 

 

Nieland: “’als een stille rode draad’ staat voor je weg blijven vervolgen, creëren vanuit het hart en stellig geloven in de speling van het lot.”

Na zijn ‘Hommage aan Lucebert’ keert Nieland met ‘als een stille rode draad’ terug bij Warnars & Warnars Art Dealers.

Opening vrijdag 16 september tussen 19.00 en 22.00 uur.

De openingshandeling is om 20.00 uur en wordt verricht door Dr. Ashis Brahma.

Impressie openingsavond 'als een stille rode draad'

Met dank aan Ashis Brahma - openingswoord, Délon Boonstra - camerawerk, Arnold Warnars - gastvrijheid, Claudia Baburek - foto's.

bottom of page